غلبه بر فراموشی


 






 

7 توصيه براي کنار آمدن با فراموشکاري دوران سالمندي
 

لغزش‌هاي حافظه، عادي و همگاني هستند اما تعداد اين لغزش‌ها، حتي در افرادي با مغز و بدن سالم نيز با افزايش سن، افزايش مي‌يابد. توصيه‌هاي زير مي‌تواند کمک‌تان کند با اين لغزش‌ها مقابله کنيد.
1.يادداشت برداريد: فهرست‌هايي براي يادآوري کارهاي‌تان براي خودتان تهيه کنيد و از يک تقويم براي يادآوري قرار ملاقات‌ها و ساير کارها استفاده کنيد.
2.تمرين کنيد: اگر يک کار يا سفر پيچيده پيش رو داريد، تمام قدم‌هايي را که بايد برداريد در ذهن‌تان مرور کنيد تا آنها کاملا در ذهن‌تان حفظ شود.
3.کارها را ساده کنيد: عواملي را که باعث حواس‌پرتي‌تان مي‌شود، حذف کنيد. کارهاي روتين را به صورت خودکار درآوريد تا انرژي ذهني‌تان صرف آنها نشود. براي مثال هميشه کليدها و عينک‌تان را در يک جا بگذاريد.
4.هوشيار بمانيد: به اندازه کافي بخوابيد. از مصرف‌ الکل اجتناب کنيد. مصرف داروهاي خواب‌‌آور و آنتي‌هيستامين را به حداقل برسانيد.
5.استرس را کاهش دهيد: نگراني و اضطراب باعث حواس‌پرتي شما مي‌شود. به خودتان آرامش دهيد.

6.شنوايي و بينايي‌تان را چک کنيد: شناسايي يک فرد از روي قيافه‌اش همين‌طوري هم ممکن است براي شما مشکل باشد، چه برسد به اينکه او را محو هم ببينيد.
7.صادق باشيد و در صورت نياز کمک بخواهيد: در صورت نياز صادقانه مشکل خود را بيان کنيد: «پيري است و فراموشي؛‌مي‌شه اسمتونو دوباره بگيد؟»
منبع:www.salamat.com